Trends veranderen, smaken verschillen en bij elke woning passen andere kleuren. Kleuren kiezen die passen in je interieur het is niet makkelijk. Je kan experimenteren met kleur tot je een geslaagde combinatie vindt, maar dan ben je al snel heel wat geld en tijd kwijt. Hoe kan het dan wel? Hier zijn een paar basis tips.

  • CONTRAST COMBINEREN

De kleuren die tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel zijn complementaire kleuren. Door gebruik te maken van deze contrasterende kleurencombinaties worden beide kleuren door elkaar versterkt. Dit zorgt voor een levendig interieur dat kracht uitstraalt. De meest voorkomende combinaties zijn groen-roos, geel-blauw, blauw-rood en paars-oranje.

  • HARMONIE COMBINEREN

Door naastliggende kleuren op de kleurencirkel te combineren krijg je harmonieuze kleurencombinaties. Veel gebruikte combinaties zijn oranje-rood, blauw-turquoise en groen-geel. Om de harmonieuze kleuren tot hun recht te laten komen combineer je ze best met neutrale tinten zoals wit, grijs of zwart.

  • TOON OP TOON COMBINEREN

Ton-Sur-Ton tinten zijn kleuren met dezelfde kleurtoon en een andere hoeveelheid wit. Deze kleurcombinatie is ideaal om subtiele nuances te leggen in je interieur. Toon-op-toon tinten kan je in de winkel terugvinden door gebruik te maken van de kleurenstalen. Hierop staat steeds één basiskleur met verschillende gradaties wit. Ook in een witte inrichting kan je het toon-op-toon principe toepassen. Door het plafond en de muren andere wit-tinten te geven zal de ruimte een pak aangenamer aanvoelen.

Durf experimenteren, hou ook rekening met verlichting en licht inval van een kamer. Vergelijk kleuren ook op verschillende momenten van de dag.

Ben je nog niet zeker?

Laat dan onze kleuren expert eens langs komen.

Comment ( 1 )

  • Balaji

    The wise man therefore always holds in these matters to this principle of selection: he rejects pleasures to secure other greater pleasures, or else he endures pains to avoid worse pains.

GIVE A REPLY